2010 m. liepos 19 d., pirmadienis

Leica X1





X1 kameroje įrengtas 12,2 megapikselių CMOS vaizdo jutiklis, todėl kiekvienas taškas užima didelę jutiklio dalį ir gauna daugiau šviesos. Didelio taško dėka, gaunamas žemas triukšmų lygis, didelis dinaminis diapazonas ir tikslus spalvų perdavimas. Jutiklio Crop faktorius yra 1,5 (lyginant su 35 mm juostos formatu). Tai reiškia, kad fiksuotas LEICA ELMARIT 1:2.8 / 24 mm lęšis virsta universaliu reportažiniu objektyvu su veiksmingu (35 mm ekvivalente) 36 mm židinio nuotoliu. Tai tikra universlių objektyvų klasika.

Leica X1 valdymas ypač aiškus ir intuityvus. Leica X1 fotoaparate įdiegta daug automatinių funkcijų: pradedant nepriekaištingu automatinio ryškumo nustatymu ir baigiant automatine ekspozicija. Nustačius šias funkcijas, fotografas visada gaus puikų, aštrų vaizdą, tiesiog paspausdęs užraktą. Vartotojui nereikia rūpintis techniniais fotografavimo aspektais, o tiesiog pasinerti į kūrybinį procesą.

Be to fotografai, trokštantys didesnės kūrybinės laisvės, gali naudotis rankinio valdymo galimybėmis. Diafragma ir užrakto greitis gali būti nustatomi rankiniu būdu dviem ratukais fotoaparato viršuje. Rankiniu būdu galima nustatyti ryškumą, baltos spalvos balansą ir įvairius kitus, svarbius fotografavimo parametrus. Todėl X1 siūlo fotografams pilną, kūrybinę rankinio valdymo laisvę ir tuo pat metu automatininėmis funkcijomis užtikrina greito reagavimo galimybę.

Didelis vaizdo jutiklis, didelis jautrus ISO 3200 ir ”šviesus” objektyvas paverčia Leica X1 idealiu fotoaparatu mėgstantiems fotografuoti natūraliame apšvietime. Esant blogoms apšvietimo sąlygoms, arba sąmoningai manipuliuojant ryškumo giluma - X1 visada pasiūlys daugybę, individualių ir kūrybiškų, idėjų sprendimo variantų.

Puikus, ryškus 2,7 colių ekranas užpildo beveik visą kameros galinę nugarėlę ir atskleidžia mažiausias detales net ryškioje šviesoje. Optinis vaizdo ieškiklis yra pakeistas Live view funkcija ekrane, rodančia tikslų kadro vaizdą ir pagrindinius jo parametrus. Gyvo vaizdo režimas taip pat daro X1 itin universaliu fotoaparatu fotografuojant neįprastu rakursu. Leica X1 siūlo platų aksesuarų asortimentą (optinis ieškiklis, rankena, dėklas ir t.t.), kuris praplėčia fotoaparato galimybes ir suteikia fotografams individualumą.

Leica X1 kameros blykstė, sugeba daug daugiau, nei tiesiog pakeisti kitą šviesos šaltinį. Ji gali būti naudojama kaip užpildanti blykstė ir sinchronizuoti su antra užrakto užuolaidėle. Norintiems daugiau galios ir lankstumo, gali naudoti Leica 24D SF ir SF 58 sistemos blykstes, kurios taip pat yra suderinamos su X1.

Leica X 1 komplektuojama kartu su akumuliatoriaus krovikliu ir didelės talpos baterija. Be to turi pilną programinės įrangos paketą. Programinę įrangą, registruoti Leica X1 klientai nemokamai atsisiunčia internetu. Tai užtikrina, kad ir naujausia programos versija visada lengvai pasiekiama.




Apžiūrėti ir įsigyti galite "Fototechnikos" prekybos salone Smolensko g. 10A arba e.parduotuvėje:

http://www.fototechnika.lt/?prekes=&prekiugr=29&parent=9&grupes_pav=Kompaktiniai%20fotoaparatai&prekesid=1346&prekes_pav=Fotoaparatas%20Leica%20X1&firmos_pav=Leica

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą